Specii de papagali

Papagalii sunt pasari care pot fi usor cumparate din pet shop-uri, dar în functie de caracteristicile fiecarei rase, trebuie sa stim anumite lucruri înainte de a o adopta. Va recomand sa nu actionati sub impulsul momentului si sa aveti în vedere cateva aspecte.


In continuare as dori sa va prezint cele mai importante si mai popularerase de la noi din tara.

 Perusul

(Melopsittacus undulatus) care poate fi: baltat dominant, galben cu ochii întunecati, cenusiu, verde deschis, de cobalt, pestrit.

Origine: Australia

Durata de viata: 7 ani

Alimentatie: seminte de mei roscat, ovaz, morcovi razuiti, spanac


Va pot spune din experienta personala ca sunt usor de crescut, fiind animale de companie foarte placute. Este necesara o voliera de marime medie, un spatiu luminos si putina afectiune din cand in cand pentru ca perusul sa se simta in largul lui. Ceea ce recomand este sa cumparati o pereche, preferabil unul de la un vanzator si celalalt de la altul pentru a evita inrudirea pasarilor.




Nimfa (Nymphicus hollandicus)

Origine: Australia

Durata de viata: 18 ani

Alimentatie: seminte, morcovi, mere, porumb necopt, ardei

Cuvantul Nymphicus provine din limba greaca si inseamna mireasa. Nimfele erau fiicele zeului Zeus care se dansau mereu si ramaneau vesnic tinere. Se spune ca aceasta pasare a fost o însotitoare a nimfelor si ca atunci cand Odyseus a intalnit-o prima data pe nimfa "Calypso", ea avea pe cap o asemenea pasare.

Holandicus provine de la "Wilem Jansz" care este unul dintre primii care au descoperit aceste pasari. El fiind olandez, numea pe atunci Australia "Noua-Olanda".


Ca si restul papagalilor, nimfele trebuie sa aiba un partener pentru a fi fericite, deci va recomand sa tineti cont de acest lucru atunci cand va hotarati sa le adoptati.